Sâmbătă
2021-01-23
7:08 PM

DETECTIVI PARTICULARI IASI
           TEL: 0746282300

INVESTIGATION SECURITY AGENCY IASI
 
Bine ati venit Vizitator | RSSPrincipala | REFERINTE DESPRE ACTIVITATEA NOASTRA -ZIARUL DE IASI- 6 SEPTEMBRIE 2000 | Inregistrare | Login
Forma intrarii

Cea mai cautata femeie din Iasi

DATA PUBLICARII: 06/09/2000

Fiecare dintre noi are o imagine foarte americana despre detectivii particulari: sint dezordonati, dar inteligenti; vorbesc in coltul gurii cu cliente elegante, scot nori de fum din trabuc si rezolva cu ingeniozitate cele mai dificile cazuri. Insa realitatea este cu mult diferita: blonda, cu trasaturi fine si imbracata elegant. Este portretul sefei agentiei de detectivi "Top Security", Mariana Margineanu. Ea are in subordine opt detectivi care, nevazuti, isi urmaresc clientii 24 de ore din 24. Este creierul unei afaceri profitabile, care ii aduce satisfactii profesionale.

Filarea se face 24 de ore din 24

Detectivii de la "Top Security Agency" pot fi confundati cu oricine; se imbraca obisnuit si se poarta ca niste oameni oarecare. Pot fi pe urmele tale 24 de ore din 24 - la coafor, la alimentara, la restaurant - si nici sa nu-ti treaca prin cap ca esti filat. Uneori lucreaza sub acoperire: noul vecin de bloc sau noua prietena pe care ti-ai facut-o recent pot fi detectivi. Fiecare lucru este gindit "ceas", in cele mai mici detalii. Creierul acestei agentii este Mariana Margineanu, prima femeie detectiv din Iasi. Ea este absolventa a Facultatii de Drept, si ca studenta a fost pasionata de Criminalistica. A citit carti de specialitate, dar si biblioteci intregi de romane politiste. In urma cu opt luni si-a transformat hobby-ul in meserie: si-a deschis agentia de detectivi particulari. "La un moment dat, chiar eu as fi avut nevoie de un detectiv. Nu am gasit nici o firma, si m-am gindit ca este un segment neacoperit, si ar fi o afacere buna. Este o munca palpitanta si pasionanta, si tocmai de aceea imi place foarte mult", ne-a spus Mariana Margineanu. Ea este omul de contact intre clienti si detectivi, gindeste cazul si imparte sarcinile. Se intilneste cu agentii sai in locuri publice si le transmite discret informatiile de plecare: adresa clientului, fotografia lui si planul "de atac" al cazului. Coordoneaza totul din umbra. Nu de putine ori, face munca de filaj, culege informatii sau merge sa recupereze datorii de miliarde de la patronii specializati in "tepe". Desi meseria de detectiv are riscurile ei, nu-i este deloc teama. Ba mai mult, crede ca femeile detectiv ii pot intrece in performante pe colegii lor barbati. "Femeile lucreaza mai bine, sint mai atente, stabilesc mai usor contacte. Si la un moment dat sint probleme

 de suflet - ma refer ca urmaririle sentimentale -, si aceste cazuri sint foarte delicate. Trebuie sa fii atent sa nu ruinezi ani de casnicie printr-o lipsa de instruire", ne-a mai spus Mariana Margineanu.

Echipa este formata in principal din politisti si SRI-isti in rezerva

"Sefa" are in subordine opt detectivi activi si alti citiva care pot fi apelati in cazurile in care are nevoie de un surplus de personal. Echipa este formata in principal din politisti si SRI-isti in rezerva. Alaturi de ei lucreaza si citeva femei, cu virste intre 25 si 35 de ani. "Femeile sint mai greu de banuit decit barbatii. Si in unele cazuri de filaj folosim cite doi agenti, o femeie si un barbat. O persoana singura intr-un bar atrage toate privirile, in timp ce un cuplu trece neobservat", ne-a declarat Mariana Margineanu. Cei mai multi dintre clienti solicita servicii de "urmarire sentimentala". Isi suspecteaza partenerul de viata

 si apeleaza la detectivii particulari pentru a le dovedi daca banuielile lor se confirma sau nu. Clientii au virste foarte diferite, intre 25 si 50 de ani si provin din multe medii. In general sint oameni de afaceri, functionari in institutii de stat sau liber-profesionisti. Si din momentul in care au semnat contractul cu agentia, partenerul suspectat este "pe geana" 24 de ore din 24. Fiecare miscare ii este inregistrata. Toate persoanele cu care se intilneste sint investigate discret. Totul este notat in cele mai mici detalii; nu se scapa nici o informatie, ba dimpotriva, de cele mai multe ori, detectivii afla chiar informatii colaterale, care nu sint tangente cu cazul. "Avem cam 10-15 cazuri de acest gen pe saptamina. Foarte multi oameni isi suspecteaza partenerul. Noi sintem foarte foarte atenti cu filajul. Detectivii sint schimbati la patru ore si vin unul dupa altul. Clientul nu este lasat nesupravegheat deloc. In momentul in care detectivul este deconspirat - clientul i-a remarcat figura - este rapid inlocuit cu un altul", ne-a spus Mariana Margineanu.

Detectivii nu recurg la metode de intimidare prin agresiune

Investigatiile dureaza intre 2-3 zile si o saptamina. De cele mai multe ori, suspiciunile partenerilor inselati se confirma. Insa alteori clientul este felicitat pentru ca are o sotie sau un sot model.

Nu numai "incornoratii" cer sprijinul detectivilor, ci si pagubitii. Foarte multi ieseni sint pur si simplu pradati de diversi oameni de afaceri cu sume foarte mari, de sute si chiar miliarde de lei. Agentia nu poate face fata cererilor, si este nevoita sa selecteze un numar mic de dosare. "Facem investigatii in 5-6 cazuri, in care trebuie recuperate debite foarte mari. In general, "teparii" sint patroni ai unor firme care, desi nu sint cunoscuti, invirt sume foarte mari", ne-a povestit sefa agentiei "Top Security". In astfel de dosare, detectivii verifica daca debitul este real si apoi incearca sa-i convinga pe debitori sa-si onoreze datoria. "Le expunem riscurile la care se expun daca nu platesc: proces, urmarire penala, aparitia cazului in mass-media. In 70% din cazuri, acestia au platit", ne-a mai spus Mariana Margineanu, care a adaugat ca detectivii nu recurg la metode de intimidare prin agresiune. De fapt, nu poarta nici un fel de arma. Alti clienti le cer detectivilor informatii despre bonitatea unor persoane sau societati comerciale cu care vor sa faca afaceri: daca au antecedente penale, daca au tras tepe, daca sint seriosi. La opt luni de la infiintare, "Top Security Agency" este o firma profitabila - taxa de investigatii este intre 300.000 si 500.000 lei pe zi, iar detectivii sai, niste oameni foarte multumiti de salariul pe care il primesc. (Alina TITEI)

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/cea-mai-cautata-femeie-din-iasi~ni1gf7
Prietenii site-ului
Copyright MyCorp © 2021
Creatorul de site-uriuCoz